BUROVANDERVOOREN
  Domselaerstraat 118
  1093MA Amsterdam
  020 - 4635308
  06 - 55327951

  info@burovandervooren.nl

 

 

 zoek

Training Optreden bij incidenten

 

Training 'Optreden bij incidenten met agressie en geweld'

 

Een vechtpartij, een wapen in huis, ernstige bedreigingen met gebruik van geweld ... Zorg- en hulpverleners hebben soms te maken met onverwachtse incidenten met agressie. Wilt u dat medewerkers en leidinggevenden bij calamiteiten snel en bekwaam kunnen optreden? Wilt u dat ze op zo´n moment precies weten wat ze kunnen doen om de situatie te de-escaleren?

 

Doel: snel en bekwaam handelen bij incidenten
Een incidentenprotocol opstellen is belangrijk. Zo´n plan adequaat uitvoeren in de hectiek van het moment, dat vergt nogal wat. De training´Optreden bij incidenten´ bereidt medewerkers of teams voor op crisissituaties met agressie en geweld. De deelnemers leren hoe ze in een ge-escaleerde situatie snel en effectief kunnen handelen. Optreden vanuit een driepersoonsformatie is de basis. Zo kan een crisisteam ervoor zorgen dat de situatie niet verder uit de hand loopt. En de rust weer snel terugkeert.

 

Resultaat: een isntelling die goed voorbereid is op incidenten met agresie en geweld
Na afloop van de training 'Optreden bij incidenten met agressie en geweld´kunnen de deelnemers:
- de ernst van de agressie snel inschatten en daders, slachtoffers en omstanders onderscheiden;
- overzicht houden en verstandige besluiten nemen;
- samenwerken in driepersoonsformaties;
- adequate interventies doen die de situatie de-escaleren;

 

 

Effectief: training ´Optreden bij incidenten´
In de training´Optreden bij incidenten´oefenen de deelnemers met calamateiten met agressie die zich hebben voorgedaan. Of zouden kunnen voordoen. Vaak zijn incidenten op het nippertje goed afgelopen, maar in de toekomst kan het toch mis gaan. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn, oefenen de deelnemers in gesimuleerde situaties met acteurs. Zodat ze precies weten wat te doen als het moment daar is. En de zorg- of hulpinstelling een veilige instelling blijft.

 

Praktisch: bijeenkomsten, deelnemers, kosten, offerte
Een incompanytraining ´Optreden bij Incidenten` beslaat 1 tot 3 dagen. Een groep met één trainer bestaat uit maximaal 9 deelnemers. Het zijn de personen van de instelling van wie verwacht wordt dat zij weten op te treden bij incidenten met agressie en geweld. Eventueel kan deze training uitgebreid worden met het onderdeel fysieke vaardigheden bij agressie. U kunt een afspraak maken voor een oriënterend gesprek of een offerte aanvragen.

 

BUROVANDERVOOREN: ruim vijfentwintig jaar ervaring
Al ruim 25 jaar heeft BUROVANDERVOOREN, gevestigd in Amsterdam, intensieve ervaring met training en coaching in agressiehantering in instellingen voor zorg of welzijn. Het team bestaat uit zeer ervaren trainer-coaches en acteurs.

 

 

© 2017 BUROVANDERVOOREN       sitemap      disclaimer