BUROVANDERVOOREN
  Domselaerstraat 118
  1093MA Amsterdam
  020 - 4635308
  06 - 55327951

  info@burovandervooren.nl

 

 

 zoek

STERK TEAM


STERK SCHOOLTEAM: training en coaching van BUROVANDERVOOREN

 

Een goede docent of onderwijsmedewerker is vooral een goede collega. Want een sterk team is de basis voor een goede en sociaal veilige school. Het functioneert optimaal, ook in moeilijke perioden. 
Teamleden weten om te gaan met onderlinge verschillen en conflicten. Het team toont zich sociaal-emotioneel weerbaar en daardoor uiterst professioneel.

 

Veilige school? Veilig team!

 Je veilig voelen in het team is essentieel om in openheid en vertrouwen samen te werken. Een teamtraining van BUROVANDERVOOREN vergroot de intercollegiale samenwerking. De focus ligt op het creëren van optimale onderlinge veiligheid en functionaliteit van het team.

 

Goed samenwerken bij lastige kwesties

 Door een open en effectieve communicatie onderling wordt het team sterker in het voorkomen en aanpakken van lastige situaties. Docenten en medewerkers durven elkaar aan te spreken en laten zich ook aanspreken. Ze zoeken collega's op om van te leren. Netelige kwesties bespreken ze met elkaar en gezamenlijk nemen ze de juiste beslissingen.

 

Training Teamsamenwerking'

 In deze training staat de samenwerking van het team centraal. Ieder team heeft zijn kracht en ook zijn valkuilen. Een sterk team weet daarmee om te gaan. En heeft een visie op gezamenlijkheid die door iedereen gedeeld wordt.

 

Training ‘Elkaar aanspreken en feedback geven'

 In deze training staan moeilijke gesprekken met collega's centraal. Hoe spreek je iemand ergens op aan? Hoe stel je grenzen? Hoe houd je de samenwerking open? Thema's: assertiviteit, feedback en conflicthantering.

 

Training ‘Intervisie met collega's'

 Intervisie binnen de school levert veel op, mits goed aangeleerd en geïmplementeerd. In de training leren docenten zelfstandig werkproblemen met elkaar te bespreken op een constructieve, inspirerende manier.

 

Training ‘Collegiale consultatie en observatie'

 Doorgeven van kennis over de aanpak van klassen en leerlingen is niet altijd gemakkelijk. In deze training leren docenten hoe zij lessen doelgericht kunnen observeren en hun collega zorgvuldig advies kunnen geven. Effect: een maximaal leereffect voor beiden.

 

Coaching 'Samenwerken met collega's'

 In een individueel coachingstraject onderzoekt een docent of medewerker hoe hij of zij effectiever kan samenwerken en communiceren met collega's.

 

Een sterke en veilige school kan niet zonder sterk en 'veilig' team. Dan kan iedereen goed zijn werk doen. Ook als het moeilijk wordt.

© 2017 BUROVANDERVOOREN       sitemap      disclaimer