BUROVANDERVOOREN
  Domselaerstraat 118
  1093MA Amsterdam
  020 - 4635308
  06 - 55327951

  info@burovandervooren.nl

 

 

 zoek

Training Optreden bij incidenten


Training
'Optreden bij incidenten met agressie en geweld'

 

Een flinke vechtpartij, een opstootje, ernstige bedreigingen met gebruik van geweld... Op elke school zijn er wel eens onverwachte incidenten met agressie. Wilt u dat een aantal docenten, conciërges en leidinggevenden bij calamiteiten op uw school snel en bekwaam kan optreden? Wilt u dat ze op zo´n moment precies weten wat ze kunnen doen om de situatie te de-escaleren?

 

Doel: snel en bekwaam handelen bij incidenten

 De training´Optreden bij incidenten´ bereidt uw school concreet voor op situaties met agressie en geweld. De deelnemers leren hoe ze in een ge-escaleerde situatie snel en effectief kunnen handelen. Optreden vanuit een driepersoonsformatie is de basis. Twee op de vloer, een persoon achter de schermen. Zo kan een deskundige groep medewerkers ervoor zorgen dat de situatie niet verder uit de hand loopt. En de rust weer snel terugkeert.

 

Resultaat: een school die goed voorbereid is op agressie en geweld

Na afloop van de training 'Optreden bij incidenten met agressie en geweld´kunnen de deelnemers:
- adequate interventies doen die de situatie de-escaleren;
- samenwerken in driepersoonsformaties;
- de ernst van de agressie snel inschatten;
- daders, slachtoffers en omstanders onderscheiden;
- overzicht houden en verstandige besluiten nemen.

 

Effectief: training´Optreden bij incidenten´

 In de training´Optreden bij incidenten´oefenen de deelnemers met agressiesituaties die zich zouden kunnen voordoen. Vaak zijn incidenten op het nippertje goed afgelopen, maar in de toekomst kan het toch mis gaan. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn, oefenen de deelnemers in gesimuleerde situaties met acteurs.

 

Praktisch: bijeenkomsten, deelnemers, kosten, offerte

 Een incompanytraining ´Optreden bij Incidenten' beslaat 1 tot 3 dagen. Een groep met één trainer bestaat uit maximaal 9 deelnemers. Het zijn de personen binnen de school van wie verwacht wordt dat zij weten op te treden bij incidenten met agressie en geweld. Eventueel kan deze training uitgebreid worden met het onderdeel fysieke vaardigheden bij agressie.

 

BUROVANDERVOOREN: ruim vijfentwintig jaar ervaring in het onderwijs

 Al ruim 25 jaar heeft BUROVANDERVOOREN, gevestigd in Amsterdam, intensieve ervaring met training en coaching in het onderwijs. Wij zijn werkzaam geweest op meer dan 100 scholen in heel Nederland. Het team bestaat uit zeer ervaren trainer-coaches en acteurs. BUROVANDERVOOREN was intensief betrokken bij het Amsterdamse samenwerkingsproject 'Veiligheid in en om school'.

 

 

 

Precies weten wat te doen als het tóch gebeurt. Daar kun je je op voorbereiden. Zodat het dan weer snel rustig en veilig is op school.

© 2017 BUROVANDERVOOREN       sitemap      disclaimer